Frågor och svar

Vilka tider kan man boka spel?

Ni kan boka, för att spela paintball mellan kl. 9.00-21.00. Bokning online kan ni göra här på våran bokningssida Telefontid är vardagar mellan kl. 11.00–15.00.

Kan man ha glasögon under masken

Ja, men inte för stora. Linser är att rekommendera för att undvika imma.

Gör det ont att bli träffad?

I regel tror många att paintball gör mycket ondare än vad det verkligen gör. Därmed inte sagt att det är helt smärtfritt.
Vid träff kan det svida till lite, men detta går ofta över efter någon minut.
Många gånger blir man träffad och märker det knappt.

Vi vill även påpeka att en paintball-markör i normala fall har en utgångshastighet på ca 90 meter per sekund (300 fps).
Detta är för spel utomhus med stora avstånd.
På vår bana är det inte ovanligt att man krockar med motståndaren i dörröppningar.
Därför har våra markörer en utgångshastighet på ca 55 meter per sekund (180 fps).

Kan vi komma innan vår bokade tid börjar?

Ni får gärna komma runt 15 minuter innan er tid börjar. Detta gör att ni hinner byta om och eventuellt få med instruktionerna innan er tid börjar. Ett bra sätt att spara tid på är att göra upp 2 lag innan ni kommer till oss.

Blir det imma på maskerna?

Tyvärr händer det för många när man spelar paintball att man blir svettig och maskerna börjar imma. Detta trots dubbelglas och immskydd.
Vi försöker hela tiden förebygga imma för våra kunder. Under 2013 har vi monterat in fläktar i alla masker.
Dessutom byter vi alltid ut en immande mask mot en torr. Ett tips är därför att alltid säga till oss om masken immar. Försöker ni torka masken med handduk riskerar ni att den börjar imma igen, kanske innan nästa spel börjar.

Vad behöver man ha med sig?

Skor som lämpar sig bra att springa i. Vill man undvika träffar direkt mot huvud bör man ta med sig keps eller mössa. Kläder att ha under kamouflagedräkten varierar beroende på årstid. Under vintertid rekommenderas träningsbyxor/mysbyxor och t-shirt, eventuellt tunn tröja. Vår, sommar och höst brukar man i regel bli väldigt varm i kamouflagedräkten och vi rekommenderar då att man spelar i underkläder, möjligtvis med en t-shirt. Detta är enbart rekommendationer, men det man verkligen bör undvika är tjocka tröjor samt jeans. Man blir mycket varmare än man tror av att spela paintball inomhus.

Får jag spela paintball hos er med egen utrustning?

Ja, det är tillåtet att spela med egen utrustning. Vi har däremot som krav att alla markörer i spel inte får ha en utgångshastighet på mer än 180 fps.
Tänk även på att om du vill spela med fullautomatisk paintball-markör kanske detta inte uppskattas av dina medspelare.

Finns dricka att köpa?

Vi säljer både läsk och vatten. Ett mindre utbud av snacks finns även till försäljning. Tänk på att vi inte har rinnande vatten. Har ni med vattenflaskor, fyll dem innan ni kommer till oss.